Üzent a kínai pártmédia a vuhani medencés buli miatt aggódóknak: „Savanyú a szőlő”

külföld
2020 augusztus 20., 09:58

Világszerte sokan felvonták a szemöldöküket, amikor hétfőn megjelent egy videó arról a vuhani medencés buliról, amelyen az AFP szerint több ezren zsúfolódtak össze, láthatóan távolságtartás és maszk nélkül. Vuhan az a kínai város, ahol tavaly év végén először észlelték az új típusú koronavírust, és amit hónapokon át lezárva tartottak.

link Forrás

Szerdán a kínai állampárt kontrollja alatt álló Global Times reagált a kritikákra. Egy angol nyelvű cikkben azt írják, a külföldiek reakciója azt mutatja, „savanyú a szőlő”, és inkább a saját országaik járványkezelésére kellene figyelniük.

Egy másik, szintén szerdán megjelent cikkben pedig arról írnak, a szigorú korlátozások meghozták az eredményt, Vuhan most rengeteg turistát fogad, újjáéledt a gazdaság, ami más országok számára is példát kell mutasson.

Vuhanban áprilisban, 76 nap után oldották fel a szigorú karantént, de egy hónappal később vissza kellett hozni néhány korlátozást. A város Hupej tartomány központja, ahol a hivatalos adatok szerint 68 ezer fertőzést regisztráltak (az egész országban összesen majdnem 90 ezret).