A Mi Hazánk népszavazást kezdeményez, hogy tiltsák be a „homoszexuális propagandát” az oktatási intézményekben

POLITIKA
2020 augusztus 22., 16:46

Egyhangú szavazással újra Toroczkai Lászlót választották a Mi Hazánk Mozgalom elnökévé a küldöttek a párt szombati, budapesti tisztújító kongresszusán.

Toroczkai László a Mi Hazánk fáklyás tüntetésén 2020. február 16-án.
photo_camera Toroczkai László a Mi Hazánk fáklyás tüntetésén 2020. február 16-án. Fotó: botost/444.hu

Az elnök a tanácskozás szünetében sajtótájékoztatón azt mondta, a küldöttek megfelelőnek ítélték a párt eddigi politikai irányvonalát, azt, hogy a Mi Hazánk sem az egyesült balliberális tömbhöz, sem a Fidesz körüli erőközponthoz nem akar tartozni. Ezekkel szemben olyan magyar nemzetgazdaságot kívánnak építeni, amiből nem a külföldiek vagy az oligarchák, hanem a magyar nép tud profitálni – mondta.

Toroczkai szerint a küldöttek támogatták, hogy a párt továbbra is határozottan lépjen fel a „nemzetközi háttérerők által támogatott erőszakos, deviáns” homoszexuális propaganda ellen. Annál is inkább, mert mára Magyarországon oda jutott ez a propaganda, hogy közintézmények, polgármesteri hivatalok homlokzatára is kitűzik ennek a „sátáni csoportnak” a jelképét – mondta.

Szerinte a Fidesz ahelyett, hogy fellépne a propaganda ellen, „álnemzeti pártként” a megalkuvást választotta, így az „'50-es éveket idéző vegzatúra” érte a szivárványos zászlókat eltávolító Novák Elődöt. (A párt alelnöke – fideszesek támogatásával – Budapest-szerte küzd a szivárványzászlók ellen.)

Ebben a helyzetben a párt népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy tilossá váljon a homoszexuális propaganda az oktatási intézményekben, ugyanígy tiltanák be az „erőszakos csoport” jelképének kitűzését a közintézményekre – mondta.

Arról is beszámolt, hogy a kongresszuson megválasztották azt az elnökséget, ami a 2022-es választásokra vezeti a pártot. Újra alelnökké választották Dúró Dórát és Novák Elődöt, és alelnökké választották a párt miskolci képviselőjét Pakusza Zoltánt, Apáti István országgyűlési képviselőt és Dócs Dávidot, Cserháthaláp polgármesterét. Toroczkai újra a párt elnökhelyettesi tisztségére jelöli Dúró Dórát. (via MTI)

Kiemelt videóink