Karácsony Gergely beszédet mondott a Budapest Pride sajtótájékoztatóján

Budapest
2020 augusztus 22., 14:35

A Budapest Pride sajtótájékoztatót tartott, és felszólalt rajta Karácsony Gergely főpolgármester is – írta meg a Mérce.

Karácsony köszönetet mondott azoknak, akik az elmúlt évtizedekben az leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek jogegyenlőségéért küzdő mozgalmakat szervezték, és azoknak az önkormányzatoknak is, amik idén kihelyezték a szivárványzászlót (amit kormányhű, homofób szélsőjobboldaliak sorra le is szednek).

A Pride szervezőiről azt mondta, az elmúlt 25 évben sokat tettek azért is, hogy Budapest egy elfogadóbb város legyen, mert egy elfogadóbb város mindannyiunk számára sokkal jobb.

Karácsony szerint az lenne a jó, ha a szeretet a politikai közhelyszótárból bekerülne a hétköznapjainkba, akkor is, amikor parkolunk, vigyázunk a közterületeinkre, vagy maszkot hordunk nemcsak önmagunk, de mások egészségének védelme érdekében.

Karácsony azt mondta, a programja, amivel nyert, azt hirdette, „Budapest mindenkié”, ezért is ment el a Pride sajtótájékoztatójára, és azt ígérte, ez a következő években is így lesz. „Azok a közösségek is számíthatnak rám, akik szintén úgy érzik, további elfogadásra van szükség. Mert egy város akkor lesz mindannyiunk otthona, ha mindenki megkapja azt az elfogadást, amire mindannyiunknak szükségünk van” – mondta. (Mérce)