Az I. kerület polgármestere létrát ajánl azoknak, akik leszednék a szivárványos zászlót, csak előtte gondoljanak át néhány dolgot

politika
2020 augusztus 23., 06:40

Szombaton az I. kerületi önkormányzat épületére is kitűzték a szivárványos zászlót a Pride alkalmából. V. Naszályi Márta polgármester az oldalán azt írta, ezzel akarják kifejezni, hogy „a Budavári Önkormányzat büszke a kerület sokszínűségére, hogy az I. kerületben mindenki emelt fővel járhat, mert kiállunk a méltóságáért, hogy közöttünk mindenkinek helye van, itt mindenki szabadon vállalhatja önmagát”.

photo_camera Fotó: V. Naszályi Márta polgármester/Facebook

Tévhitnek tartja, hogy a zászló a melegség propagandája lenne, mert szerinte „a melegséget nem lehet reklámozni, ahogyan a heteroszexualitást sem, hiszen nem választja senki, a szexuális orientációnkkal együtt születünk. A Pride azt üzeni, hogy gyere, legyél büszke és boldog úgy, amilyen vagy. Azért felvonulás, mert a bujkálásnak és kirekesztésnek vet véget”.

De gondolt azokra is, akik az elmúlt időszakban a szivárványos zászlók leszerelésével voltak elfoglalva:

Ha le akarod szedni a zászlót, létrát a portán kérhetsz, de mielőtt felmásznál rá, gondold végig, hogy valaha az életedben megaláztak vagy kirekesztettek-e valamiért az iskolában, a munkahelyen vagy bárhol! Érezted-e magad egyedül, megszégyenülve és megbélyegezve? Szeretnéd-e megint így érezni magad vagy szeretnél-e ilyen élményeket a saját gyerekednek?

Olyan országot akarsz-e létrehozni, ahol félni és bujkálni kell? Mert hiába érzed ma úgy, hogy a »jó többséghez« tartozol, egy olyan társadalomban, ahol elfogadjuk, hogy a másikat szabad megbélyegezni és kirekeszteni, mindig meg fogják találni, hogy te miben vagy más”.

link Forrás

A héten a Fidesz holduvarából többen is kiálltak Novák Előd mellett, aki elszaladt a főváros szivárványos zászlajával, majd szombaton a Miniszterelnökség államtitkára beszélt arról, hogy nem kell a szivárványos zászló.