Bali idén már biztos nem fogad külföldi turistákat

külföld
2020 augusztus 25., 07:49

Az indonéz szigetre idén már nem léphetnek be külföldi turisták az újraéledő koronavírus-járvány miatt. Korábban a hatóságok még azzal számoltak, hogy szeptembertől visszatérhetnek a külföldiek a turisták körében rendkívül népszerű szigetre, de az új tiltás legalább 2020 végéig szól, írja a BBC.

photo_camera Fotó: SONNY TUMBELAKA/AFP

A korlátozásnak komoly hatása lehet a helyi gazdaságra, hiszen a szigeten élők jelentős része a turizmusból él: a szigetet évente több millió külföldi keresi fel.

A koronavírus felbukkanása után eleinte mindent lezártak Balin is, de júliusban megpróbálkoztak a belföldi turizmus fellendítésével, azaz a strandok, templomok és egyéb látványosságok újra megnyitottak, de csak Indonéziából várták a vendégeket. Ugyanakkor ez nem hozott annyi bevételt, hogy segítse a komoly problémákkal küzdő szállodákat és éttermeket.

A most bejelentett korlátozásból nem derül ki, hogy mikortól érkezhetnek majd újra külföldiek Balira, ami biztos, hogy legalább 2020 végig biztos hogy nem. A szigeten eddig 4576 fertőzöttet regisztráltak és 52 ember halt meg a vírus következtében.