Bali idén már biztos nem fogad külföldi turistákat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az indonéz szigetre idén már nem léphetnek be külföldi turisták az újraéledő koronavírus-járvány miatt. Korábban a hatóságok még azzal számoltak, hogy szeptembertől visszatérhetnek a külföldiek a turisták körében rendkívül népszerű szigetre, de az új tiltás legalább 2020 végéig szól, írja a BBC

Fotó: SONNY TUMBELAKA/AFP

A korlátozásnak komoly hatása lehet a helyi gazdaságra, hiszen a szigeten élők jelentős része a turizmusból él: a szigetet évente több millió külföldi keresi fel. 

A koronavírus felbukkanása után eleinte mindent lezártak Balin is, de júliusban megpróbálkoztak a belföldi turizmus fellendítésével, azaz a strandok, templomok és egyéb látványosságok újra megnyitottak, de csak Indonéziából várták a vendégeket. Ugyanakkor ez nem hozott annyi bevételt, hogy segítse a komoly problémákkal küzdő szállodákat és éttermeket. 

A most bejelentett korlátozásból nem derül ki, hogy mikortól érkezhetnek majd újra külföldiek Balira, ami biztos, hogy legalább 2020 végig biztos hogy nem. A szigeten eddig 4576 fertőzöttet regisztráltak és 52 ember halt meg a vírus következtében. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót