Többen is koronavírussal fertőződtek a Corvinus Egyetem bükkszéki gólyatáborában

Egészségügy
2020 augusztus 26., 12:25

„Kedves Leendő Hallgatótársunk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a bükkszéki gólyatáborunkban résztvevők közül eddig négy hallgatótársad is a tábort követően sajnálatosan COVID-19 (koronavírus) utaló tüneteket tapasztalt magán. A tünetek észlelését követően az első elvégzett tesztek eredménye minden esetben pozitív lett.”

Így kezdődik a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) működő Öntevékeny Csoportok Irodája azaz az ÖCSI által küldött ímél, amit elvileg mindenki megkapott, aki részt vett a BCE bükkszéki gólyatáborán. „Az Öntevékeny Csoportok Irodája a Budapesti Corvinus Egyetemmel karöltve a Nemzeti Népegészségügyi Központot értesítette, a szükséges intézkedéseket pedig az eddigiekben megtette. A továbbiakban az érintett résztvevők és a velük kontaktkutatásban érintett hallgatókat a hatóság külön úton fogja felkeresni” - írják.

Kérdeztük az egyetemet arról, milyen óvintézkedéseket terveznek a további rendezvényeikre, és hogy megtartják-e a Gólyabuli 2020 nevű eseményüket, amire 1000 résztvevőt várnak. Persze a szervezők is tudják, hogy a koronavírus miatt 500 fős limit van a tömegrendezvényekre, ezért úgy oldják meg, hogy az óbudai Symbol két, egyenként 500 fős termét bérlik ki, és biztosítanak átjárást a termek között úgy, hogy egyikben se legyenek egyszerre 500-nál többen.

Kérdéseinkre eddig nem érkezett válasz, ha jön, akkor frissítjük a posztot.

UPDATE 19:08

Cikkünk megjelenése után a BCE közleményt adott ki a helyzetről, azt írták, lefújják az erre a hétre tervezett mesterszakos gólyatábort, és kérik a szervezőket, hogy az 1000 fős gólyabulit se tartsák meg. Erről bővebben ebben a posztban írtunk.