Ma éjfélkor életbe lép a csendrendelet Erzsébetvárosban

Budapest
2020 augusztus 27., 06:55

Éjféltől csak külön engedéllyel lehetnek nyitva a VII. kerület szórakozóhelyei, azonban sok hely még várja a visszajelzést az önkormányzattól - írja a hvg.hu. A portál kereste az önkormányzatot, de azt írják, nem kaptak pontos számokat arról, hogy hány hely kapott mentességet az éjféli zárás alól.

A csendrendeletet június végén szavazta meg a VII. kerületi közgyűlés, ez lényegében azonos volt azzal a rendelettel, amit a járvány alatt hozott saját hatáskörben a rendkívüli jogosítványaival élő polgármester, a DK-s Niedermüller Péter.

A rendelet szerint a Király utca - Erzsébet körút - Rákóczi út - Károly körút által határolt területen, azaz a Bulinegyedben éjfél után csak egy csomó különleges feltétel teljesítése esetén tarthatnak nyitva a helyek, ezekről részletesen korábban mi is írtunk.

A hvg.hu értesülései szerint több szórakozóhely az utolsó pillanatban adta be a kérelmét az éjfél utáni nyitvatartásra, más a hiánypótlást rendezgeti, vagy még csak most fogja beszerezni az éjfél utáni nyitvatartáshoz előírt eszközök valamelyikét, de sokaknak még úgy sincs hivatalos engedélye erre, hogy már jóval korábban kérvényezte azt.