Vidnyánszky: Nem örülök

2020 augusztus 31., hétfő 19:13

„Sajnálatosnak tartom és nem örülök annak, hogy lemondott az egyetem vezetősége. Bennem különösképpen megvolt a szándék arra, hogy próbáljunk meg együtt gondolkodni, együtt dolgozni, hogy közösen egy másik fokozatba, egy másik szintre emeljük az egyetemet. Sok-sok tervünk volt, a tarsolyunkban a pozitív változás tervével érkeztünk, de már az első pillanattól kezdve éreztük, hogy valós párbeszédre nincsen igazi szándék” - mondta a Magyar Nemzetnek Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) fölé rendelt alapítvány kormány által kinevezett vezetője arra válaszul, hogy hétfőn az SZFE csaknem teljes vezetése bejelentette lemondását.

Vidnyánszky szerint nem miattuk, hanem az SZFE vezetése miatt hiúsult meg a párbeszéd, de nekik ettől függetlenül nagy terveik vannak az egyetemmel, és szeretnék mihamarabb elindítani a pozitív változásokat.

Az M5 Híradónak is beszélt a helyzetről a Nemzeti Színház igazgatója, arra utalt, meglepte az egyetem vezetőinek lemondása. „Végig azt hittem, hogy tudunk együtt dolgozni” - mondta.