Koronavírus-számok Magyarországon 03.06.
Elhunytak + 146 Σ 15 765
Kórházban + 376 Σ 7 243
Fertőzöttek + 7 269 Σ 459 816
Tesztek + 35 671 Σ 3 816 852
Oltottak + 86 544 Σ 949 497

Két budapesti iskolában is megjelent a koronavírus

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Alig kezdődött el a tanév, máris koronavírus-fertőzötteket találtak két budapesti iskolában. Az egyik érintett intézmény a XIII. kerületi Berzsenyi Dániel Gimnázium, ahol többen a gólyatáborban fertőződtek meg. „A tábor az iskolától helyét és idejét tekintve jól elhatárolódott, valamint az iskola tanulóinak csak bizonyos körét érintette. Ez a tanévkezdést semmiféleképp nem érinti.  Az iskola az Operatív Törzs utasításainak megfelelően járt el” - írta kérdésünkre az igazgató. 

Az Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában pedig három angol anyanyelvű pedagógusnak lett pozitív a tesztje, akikkel 30-an kerültek kontaktba. Ez az igazgató szülőknek küldött leveléből derült ki, amit az ittlakunk.hu tette közzé. A levél valódiságát név nélkül megerősítették az iskolából a 24.hu-nak, de hivatalosan nem reagáltak rá. Ugyanígy a mi kérdéseinkre sem válaszoltak eddig.

A levél szerint, mivel a kontaktnak számító tanárok tünetmentesek, nem kötelező őket tesztelni, így azt magánszemélyként kellett kérvényezniük. (A kötelező teszt feltétele a koronagyanús tünet és még legalább egy másik feltétel teljesülése, ilyen például a szoros kontakt.) 

Arról nincs szó a levélben, hogy a tanárok zsebből fizetik a teszt több tízezer forintos díját, vagy valamilyen módon állják nekik. A levél alapján a tankerület ózonos fertőtlenítést rendelt az iskolába, de a szülők dönthetnek úgy, hogy nem engedik el a gyereküket otthonról.