Kim Dzsongun rákacsintott Trump sajtófőnökére, mire az amerikai elnök azzal viccelt, hogy „áldozza fel magát a csapatért”

külföld
2020 szeptember 02., 12:53
Trump és Sanders ölelkeznek a Fehér Házban
photo_camera Trump és Sanders ölelkeznek a Fehér Házban Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Donald Trumpról több olyan könyv is megjelent, amelyben saját kormányának fontos tagjai állítottak dermesztő vagy éppen szánalomra méltó dolgokat az amerikai elnökről, aki ezeket a könyveket rendre be akarta tiltani. Sarah Sanders könyve nem ilyen.

A Fehér Ház egykori sajtófőnöke 2019-es távozása után, más kollégáival ellentétben nem teregette ki a szennyest, nem lett Trump hangos kritikusa, hanem a trumpista Fox csatornánál kommentátorának szegődött, és arra készül, hogy 2022-ben elindul apja egykori posztjáért, és arkansasi kormányzó lesz. Megjelenés előtt álló könyve, a Speaking for Myself a Guardian szerint egy hűséges követő dicshimnusza az elnökről - de vannak olyan részletei, amelyek kiverhetik a biztosítékot.

Ott van például az észak-korai diktátor esete Sandersszel. 2018-ban járunk, Kim és Trump történelmi találkozóján.

Lazító séta a közös ebéd után.
photo_camera Lazító séta a közös ebéd után Szingapúrban Fotó: ANTHONY WALLACE/AFP

A tárgyalások egy pontján, írta Sanders, felnézett és azt látta, hogy Kim Dzsongun őt bámulja. „Biccentett és mintha kacsintott volna. Megdöbbentem. Gyorsan visszanéztem magam elé, és folytattam a jegyzetelést.”

Később az elnöki limuzinban elmesélte a történetet Trumpnak és a kabinetfőnök John Kellynek. „Kim Dzsongun rád mozdult! Bizony! Kibaszottul rád mozdult” - kajánkodott Trump, mire Sanders megkérte, hogy hagyja ezt abba. De nem tette: „Elmész Észak-Koreába, és feláldozod magad a csapatért. Hiányozni fogsz a férjednek és a gyerekeidnek, de az egész ország hőse leszel” - mondta Trump, majd a kabinetfőnökkel együtt „üvöltve felnevettek”. (Guardian)