Ülünk a Petri-csészében, az SZFE hallgatói meg állnak a színpadon

reggel 4
2020 szeptember 02., 05:51

A Katona és az Örkény esti előadásainak végén az SZFE hallgatói álltak ki a színpadra. Azt énekelték: „...mégis utoljára kivilágosodik”.

Ülünk a Petri-csészében, és vírust szaporítunk. A társadalom egyik fele már tagadja a koronavírus létezését, a másik fele retteg. Ebben nem kevés szerepe van a be nem igazolódott matematikai modelleknek. De mit tegyünk? Alkalmazkodjunk!

100 fős korlátozást vezetnek a református istentiszteleteken. Kötelező maszkviselés a templomokban.

Koronavírusos dolgozó miatt kellett bezárnia egy kőbányai óvodának. Két hétig nem tudnak gyerekeket fogadni.

Adományokból próbálják meg átvészelni a tanévet az állami támogatás nélkül maradt iskolák. Az Igazgyöngy Alapítvány és az Ámbédkár Iskola is adományokkal próbálja pótolni a kieső támogatást, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség intézményei pedig napról napra élnek.

Trump elnök Kenoshába utazott és kiállt a helyi rendőrök mellett. „Hazai terrorakciónak” nevezte a rendőri erőszak miatt kitört tüntetéshullámot.

Szélsőjobboldaliak rohanták meg a Reichstagot, ezzel újraéledt a vita, hogy lehet-e tüntetni koronavírus idején. A járványellenes szabályok ellen tiltakozó tömeg csak három rendőrrel találta szemben magát.

Szerdán kezdődik a Charlie Hebdo-mészárlás pere Párizsban. 2015 januárjában 12 embert öltek meg iszlamista szélsőségesek a francia karikatúra-magazin szerkesztőségében és környékén.