Egy lincolni férfinak elege lett: felszólalt a városi tanácsban, hogy nevezzék át a csont nélküli csirkeszárnyat

élelmiszer
2020 szeptember 03., 17:34

Ander Christensen pontosan és érthetően elmondta a lincolni városi tanács előtt, hogy mit szeretne: ne nevezzék többé csont nélküli csirkeszárnynak a csont nélküli csirkeszárnyat. És tudják mit? Igaza van!

link Forrás

A városi tévé videója mutatta be, hogy bár volt, aki röhögött a beszéde közben, a nebraskai Lincoln hőse nem hagyta magát kimozdítani, és felvázolta a helyzetet, mondván, Lincolnnak lehetősége van, hogy egy társadalmi változásban vezető legyen az országban.

Azt mondta: „Véletlenül figyelmen kívül hagytunk egy olyan problémát, ami annyira kikerült az irányításunk alól, hogy a gyerekeink nevekkel és szavakkal dobálóznak anélkül, hogy megértenék azok valódi jelentését, úgy kezelve a dolgokat, mintha azok normálisak lennének.”

Az érvei:

  1. A csont nélküli csirkeszárnyból valójában semmi sem egy csirke szárnyából származik.
  2. A csont nélküli csirkeszárny csak simán csirkehúsfalat. Az pedig eleve csont nélküli. Senki sem kér csont nélküli tacót, csont nélküli klubszendvicset vagy csont nélküli autószerelést.
  3. Jobban kell nevelni a gyerekeinket: meg kell tanulniuk, hogy a hús a csonton nő, meg kell tudniuk, hogy a csirkeszárnyban van csont, és finom is.

Christensen javasolta, hogy a város távolíttassa el az étlapokról a csont nélküli csirkeszárnyat, és adjanak neki más nevet, például „csirkés ajánlat” vagy „szószos falatkák”. „Túl régóta élünk hazugságban, és tudjuk, érezzük a csontjainkban” – zárta a szenvedélyes beszédét.

A beszéde végén a tanács egyik tagja, Roy Christensen megszólalt: „A jegyzőkönyv kedvéért: az a fiam.”

Ander Christensen, a lincolni hős, aki nekiment az infantilis élelmiszeripari-gasztronómiai-komplexumnak 2020. augusztus 31-én.
photo_camera Ander Christensen, a lincolni hős, aki nekiment az infantilis élelmiszeripari-gasztronómiai-komplexumnak 2020. augusztus 31-én. Fotó: Youtube

Egyébként magyar vonatkozása is van a hírnek: Vona Gábor ki nem állhatja a csirkeszárnyat.