Sikerült összegyűjtenie a működéshez elegendő pénzt az Igazgyöngy Alapítványnak

oktatás
2020 szeptember 03., 08:19

Sikerült összegyűjtenie az Igazgyöngy Alapítványnak a művészeti iskolájuk működtetéséhez szükséges pénzt, miután a kormány elvonta tőlük a támogatások felét.

Az alapítvány létrehozója kedden beszélt nekünk arról, hogy csak akkor tudják átvészelni a tanévet, ha összegyűlik elég adomány, de akkor még csak 2,6 milliónál tartottak, csütörtökre viszont összegyűlt a 8,5 millió forint.

L. Ritók Nóra a Facebookon azt írja:

„Már tegnap láttuk…de kellett a ma reggeli biztos újraszámolás, hogy ma jelentkezhessünk a hihetetlen hírrel: összejött az Igazgyöngy megvont támogatása. Meghatottan, hálásan, és még mindig háborgó igazságérzettel teszem közzé ezt a hírt.”

L. Ritók arról is ír, hogy jövőre a kormány teljes támogatást, vagyis a maradék 8,5 milliót is elvonja majd, és erre nézve nem hiszi, hogy változna a kormány viszonyulása.

Nemcsak az Igazgyöngy Alapítvány került bajba, hanem szintén elvonták a támogatások felét a Magyar Evangéliumi Testvérközösségtől, és a teljes támogatást az Ámbédkar Iskolától. Mindhárom szervezet hátrányos helyzetű gyerekek tanításával foglalkozik.