Püspök lehet a volt miniszterből

ÉLET
2020 szeptember 05., 08:38

Püspökjelölt lett a miniszteri lemondása után a politikától egyre jobban eltávolodó Balog Zoltánból. Balog, miután lemondott az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetéséről, előbb parlamenti mandátumát is visszaadta, majd az Orbán Viktor évértékelő beszédeit szervező Magyar Polgári Együttműködési Egyesület éléről is távozott, írja a HVG.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a budapesti Mesemúzeumban tartott sajtótájékoztatón 2015. december 11-én.
photo_camera Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Budapesten, a Mesemúzeumban tartott sajtótájékoztatón 2015. december 11-én (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI) Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A lap szerint Balog püspökjelöltségét már 2019-es zsinatán előkészítette a magyar református egyház, ekkor módosították a püspökké vállás feltételeit. Korábban ehhez tíz év folyamatos, önálló lelkészi szolgálat kellett, most már a szolgálatnak nem kell folyamatosnak lennie. Így már Balog is megfelel a kritériumoknak, ő ugyanis politikai szerepvállalása idején szüneteltette lelkészi szolgálatát.