Dühből eltalált egy vonalbírót, leléptették Djokovicsot a US Openen

sport
2020 szeptember 06., 18:57

Hihetetlen jelenet játszódott le Flushing Meadowsban vasárnap, ahol a világelső Novak Djokovics Pablo Carreno Busta ellen lépett pályára, természetesen abszolút esélyesként.

Az első szett végén a szerb elveszített egy adogatást, és azzal egy játékot is, ezzel pedig ellenfele 6-5-ös vezetéshez jutott, és az első szettért szerválhatott - volna.

Djokovics ugyanis láthatóan csalódottan indult el a térfélcseréhez, és indulatból az alapvonal felé ütötte a zsebében maradt utolsó adogatólabdát - de nem figyelt, és a labda egyenesen nyakon találta az egyik vonalbírót, aki fuldokolni kezdett, még percekig nem tért magához, és ápolásra szorult.

link Forrás

Djokovics alig engedte el az ütést, azonnal érezte, hogy hibázott, megijedt, elnézést kért, és sajnálkozott is, de a játékvezető ítéletén ez sem változtatott: visszaléptették őt a mérkőzéstől és ezzel a versenytől is.

link Forrás

A Grand Slam-versenyek szabálykönyve egyértelműen fogalmaz, a játékosok semmilyen körülmények között nem bántalmazhatják sem az ellenfelet, sem a játékvezetőt, sem a nézőket, és ugyan az nyilvánvaló, hogy Djokovics nem szándékosan a labdaszedőt célozta a labdával, a dühből indított mozdulatsor veszélyeztette testi épségét, így a bíró végül a leléptetés mellett döntött.

Az eset után hosszas vita bontakozott ki a játékvezető és a szerb között, de a bíró a supervisorral egyetemben hajthatatlannak bizonyult.

Djokovics kiesésével eldőlt, hogy új győztese lesz a US Opennek, miután az aktív US Open-győztesek közül Nadal és Wawrinka el sem indult a versenyen, Csilics és Murray kiestek, Del Potro és Federer pedig régóta sérültek.

Update: Így reagált és kért sűrűn elnézést Djokovics az Instagramon, nem sokkal a meccs és a leléptetése után.

(Eurosport)