Elfogták a férfit, aki megkéselt nyolc véletlenszerűen kiválasztott embert Birminghamben

külföld
2020 szeptember 07., 07:45
photo_camera Fotó: OLI SCARFF/AFP

Hétfőn őrizetbe vették férfit, akit azzal gyanúsítnak, hogy előző nap megkéselt nyolc embert Birmingham belvárosában. A nyolcból egy ember meghalt, egy nő és egy férfi súlyosan megsérült, öt ember pedig nem életveszélyes sérüléseket szerzett. A támadó látszólag véletlenszerűen választotta az áldozatokat.

A birminghami rendőrség tájékoztatása szerint a 27 éves férfit hétfő hajnalban, a város Selly Oak nevű kerületében, egy lakásban vették őrizetbe gyilkosság és hétrendbeli gyilkossági kísérlet gyanújával.

Steve Graham főfelügyelő, a birminghami rendőrség főparancsnoka elmondta: lakossági bejelentés alapján találták meg a lakást. A rendőrség szerint nincsenek arra utaló jelek, hogy a támadásnak köze lenne a terrorizmushoz és Dominic Raab brit külügyminiszter is azt mondta: a kormánynak nincs olyan információja, hogy terrorcselekmény történt volna.

A hétfői rendőrségi tájékoztatás szerint a támadássorozat 90 percig tarthatott: ennyi idő telt el az első és az utolsó késelésről szóló bejelentés között. A biztonsági kamerák felvételei és a szemtanúk beszámolói szerint a gyalog közlekedő gyanúsított a szórakozóhelyekkel, éttermekkel, pubokkal zsúfolt birminghami belváros több pontján is megfordult. Steve Graham főfelügyelő véletlenszerűen elkövetett bűncselekményeknek minősítette a késeléseket. (MTI)