Öt éve az Index leplezte le Nógrádi György szélhámosságát, most már komoly szakértőként szerepel a megújult lapban

Média
2020 szeptember 09., 14:37

Öt évvel ezelőtt Dezső András írt nagy visszhangot kiváltó cikket az Indexre arról, hogy a kormány kedvenc biztonságpolitikai szakértője, a kormánypropaganda évente több száz szereplést bonyolító sztárja, Nógrádi György egyrészt nem végez tudományos tevékenységet, másrészt különböző életrajzai és önjellemzései tele vannak valótlanságokkal, nem létező egyetemmel és pozíciókkal. Nógrádi akkor arról beszélt, hogy háborút folytatnak ellene.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő
photo_camera Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Nem sokkal később a Magyar Narancs és megint csak az Index tárt fel újabb szórakoztató részleteket a nagy handabandázó életművéről, aki annyira független szakértő, hogy állami cégektől kap pénzt és kormánypárti rendezvényeken kampányol.

A Bodolai László, Szombathy Pál és az orbanviktor.hu egykori üzemetetője által újraalkotott Indexet ez nem zavarja, az Angela Merkel utódlásáról szóló szerdai cikkben

teljes természetességgel szólítják meg „Nógrádi György Németország-szakértőt”, mintha az előző bekezdésben írtak - és az Index múltja - nem is létezne.