Tíz európai ország összesen 400 kiskorú menekültet fogad be a leégett moriai menekülttáborból

Németország 100-150 kísérő nélküli kiskorút fog befogadni a görög Leszbosz szigetén lévő Moria menekülttáborból, ami a napokban égett le. Ezt a belügyminiszter, Horst Seehofer jelentette be pénteken.

A német közszolgálati média szerint Németország mellett Franciaország és további nyolc uniós ország fog befogadni 400 fiatalt a szigetről. Egyelőre Franciaország is 100-150 kísérő nélküli fiatalkorúról, míg Hollandia 100 fiatalról beszélt. Seehofer az Európai Bizottság alelnökének, Margaritas Schinasnak a társaságában beszélt arról, hogy több országgal még zajlanak a tárgyalások, ugyanakkor a Deutsche Welle cikkében jelezte, hogy Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia jelezte, hogy senkit nem fogadnak be kötelező kvóták alapján.

Schinas arról beszélt, hogy a Moria-táborban történt katasztrófa is azt mutatja, hogy az EU-nak sürgősen meg kell reformálnia a menekültpolitikáját. Bejelentette azt is, hogy a Bizottság szeptember 30-áig egy új javaslatot fog benyújtani a menedékkérelmekkel és a migrációval kapcsolatban 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.