Szenzáció helyett a valóság közlése - hétfőn még a járványüggyel szurkálódtak, szerdára visszafogták magukat a miskolci Kaffka Margitban

oktatás
2020 szeptember 16., 09:26

Kedden helyszíni szemlét tartottak a kormányhivatal munkatársai a miskolci Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, miután az igazgató dühös és kétségbeesett üzenetben magyarázta a szülőknek, hogy hiába találtak már négy koronavírusos fertőzöttet a tanárok közt, senki sem mondja meg nekik, mihez kezdjenek.

Az iskolavezetés friss közleménye szerint nem találtak újabb szoros kontaktot a tanárok közt, az érintett három osztály tagjai pedig kötelesek otthon maradni. Azoknak a szülőknek, akik nem tudják máshogy megoldani, felajánlják az iskolai felügyelet lehetőségét. Erre egy izolációs termet alakítottak ki, ahol maximum tíz gyerek tartózkodhat.

photo_camera Az iskola udvara nyáron Fotó: Facebook/Kaffkások

Az iskolavezetés hétfőn, a „hosszú és bizonytalanságban telt” hétvége után az alábbi kérdéseket tette fel a honlapján:

  • Lesz-e karantén az érintett osztályok tanulóinak, és mikortól lesz járványügyi megfigyelés?
  • Ha a szülő nem tudja gyermekét kire bízni, fogadhatjuk-e?
  • Megvéd-e a maszk mindnyájunkat? Tegyük kötelezővé ezek viselését? Meddig viseljük ezeket, életünk végéig?
  • A felelős döntések megérkezéséig bízzunk a „nyáj immunitás” vagy az isteni gondviselés védelmet adó erejében?

A szurkálódó hangnemhez képest a friss közlemény azzal zárul, hogy a fenntartó (a Klebelsberg Központ) és a járványügyi hatóság

„közös munkája ezzel nem fejeződött be, mindnyájunk közös célja a helyzet megoldása, a járvány megfékezése és szenzációk helyett a valóság közlése”.