WHO: a karanténnak 14 napnak kell maradnia

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több európai országban csökkentették a karanténban eltöltendő napok számát, az Egyészségügyi Világszervezet (WHO) szerint helytelenül.

A 14 napos ajánlás a vírus lappangási és fertőzési idejének tudományos ismeretein alapul, mondta Catherine Smallwood, a WHO sürgősségi tiszti főorvosa. 

Franciaország hétnapos karantént vár el a fertőzéssel kapcsolatba került személyek számára, az Egyesült Királyságban és Írországban pedig tíz nap az ajánlott karanténidő.

Gulyás Gergely a múlt pénteki kormányinfón a 444 kérdésére elmondta, mérlegelik, hogy a karantén hosszát 14 napról 10 napra szállítsák le.  

(BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót