A Facebook és a Twitter is szigorítja a hozzáférést

media
2020 szeptember 18., 02:42

Mark Zuckerbeg, a Facebook-alapítója csütörtökön jelentette be, hogy szigorítja az erőszakra buzdítók és az orvosi tanácsadók Facbeook-hozzáférést, miután szerdán több világsztár is tiltakozásképp befagyasztotta a Facebook-fiókját. A Twitter is szigorít.

Többek között Leonardo Dicaprio, Katy Perry és Jennifer Lawrence is bejelentette szerdán, hogy 24 órára befagyasztják a fiókjukat, ezzel tiltakozva az ellen, hogy a közösségi média semmit nem tesz a gyűlöletbeszéd és a félretájékoztatás megfékezése érdekében.

Zuckerberg most erre reagálva a közösségi média alelnökén, Tomi Alisonon keresztül jelentette be, hogy:

  • több felhasználói kör - a gyűlöletbeszédet hangoztatók, az erőszakra buzdítók és az orvosi tanácsokat adók - hozzáférését szigorítják meg, és ezeknek a köröknek a tevékenységét szorosabban ellenőrzik, és várhatóan kevesebb felülethez jutnak majd hozzá,
  • a Facebook archiválni fogja az adminisztrátorokkal nem rendelkező csoportok bejegyzéseit, és megtiltja, hogy az egyszer már betiltott csoportok adminisztrátorai csoportokat indíthassanak.

A Twitter az amerikai elnökválasztás előtt fog egyet szigorítani a politikusok és újságírók fiókjainak biztonsága érdekében. Több olyan változtatást vezetnek be, amelyek révén elő tudják segíteni a gyanús bejegyzések azonosítását, felgyorsítják az egyes fiókok helyreállítását, és az érintett felhasználókat kötelezik új és kifejezetten erős jelszavak választására.

A szigorítások az amerikai kongresszus és a kormányzat tagjainak, a tagállami kormányzóknak, a politikai pártok és az elnökjelöltek kampány munkatársainak Twitter-fiókjait érintik elsősorban. A nagy amerikai médiatársaságokat és politikai újságíróikat a Twitter külön értesíti a várható változtatásokról. (MTI)