A kormánypárti mémoldal a fotójukat kiposztolva aláz debreceni egyetemistákat, mert szolidárisak az SZFE-vel

elmebaj
2020 szeptember 18., 15:49

Vidnyánszky Attila a leváltását követelő, az egyetem bejáratát előtte lezáró hallgatókat harcosoknak, Lenin-fiúknak, Szamuely-katonáknak nevezte, vagyis szadista gyilkosokhoz, bolsevik terroristákhoz hasonlította. Ezt nem könnyű überelni, de egy kormánypárti mémoldal tett rá kísérletet.

Információnk szerint jövő hétre több egyetem hallgatói szerveznek fórumokat, amelyeken az egész felsőoktatást érintő modellváltás, az egyetemi autonómia, illetve konkrétan az SZFE ügye lenne a téma. Az elmúlt hetek láthatóan felkavarták a hallgatói közéletet: ahogy folyamatosan frissülő gyűjtésünkből látszik, a különböző intézményekből érkeztek több száz fős petíciók és látványos gesztusokra is sor került. Legutóbb 9 egyetem és két középiskola elé rajzoltak az SZFE-t támogató üzeneteket diákok:

link Forrás

Debrecenben is többen kiálltak az SZFE mellett, amit nem hagyott szó nélkül a város nem elég fideszes lakóinak gyalázására, gúnyolására szakosodott Facebook-csoport, a Nem akarunk Soros irodát Debrecenbe. A 2018-as választások előtt alakult csoportot megfuttatta a helyi és az országos fideszes média, lett 4500 követője, az Átlátszó szerint belájkolta a polgármesteri hivatal, önkormányzati intézmények és cégek számos alkalmazottja, és korábban mi is írtunk róla, hogyan mozog együtt a kormánypárti kommunikációval a szigorúan névtelen Facebook-oldal.

Most ez a csoport lehülyézte és szégyenteljesnek nevezte a Csokonai Színház azon művészeit, akik kiálltak az SZFE mellett, majd ennél is tovább ment, és a debreceni egyetem hallgatóiról rakott ki montázst, akiket sorosistának nevezett, és azzal „vádolt”, hogy tüntetést szerveznek az SZFE mellett.

photo_camera A hallgatók arcát kitakartuk

A poszt alatt Varga-Bíró Tamás, a Kurucinfó egykori és a Pesti Srácok jelenlegi szerzője bekommentálta, hogy ez még neki is sok, a képen szereplő fiatalok nem közszereplők, úgyhogy szerinte le kellene szedni a posztot és bocsánatot kellene kérni.

Nem sokkal ezelőtt az egész Facebook-oldal eltűnt, de az nem világos, hogy az üzemeltetői szedték le/állították privátra, vagy a Facebook a jelentések hatására.