Hat hónappal meghosszabbítják a hitelmoratóriumot a gyerekesek, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak számára

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Szombat délelőtt ülésezett a gazdaságvédelmi operatív törzs, Orbán Viktor közösségi oldalán jelentette be, hogy az ott elhangzottak alapján a kormány a háztartások számára ez év december végéig fennálló hiteltörlesztési moratóriumot január elsejétől újabb hat hónappal meghosszabbítja

  • a gyereket nevelő háztartások,
  • a nyugdíjasok
  • a munkanélküliek
  • és a közfoglalkoztatottak esetében.

Nekik nem kell tenniük semmit, ha szeretnék továbbra is szüneteltetni a törlesztésüket, ha viszont újra fizetnének, hogy hamarabb lejárjon a tartozásuk, azt jelezniük kell a bankok felé.

Fotó: Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

A vállalkozások is kérhetik a hiteltörlesztési moratórium hat hónappal történő meghosszabbítását, nekik viszont igényelniük kell ezt. Orbán szerint viszont a ha járvány következtében a bevételük több mint 25 százalékkal csökkent, akkor meg fogják kapni ezt a lehetőséget. A miniszterelnök elmondta azt is, hogy eddig mintegy 1,6 millió háztartás és 60 ezer vállalkozás élt a moratórium lehetőségével. 

Az operatív törzs javaslata nyomán a kormány arról is dönteni fog, hogy a járvány előtt felvett lakossági és vállalkozói hitelek esetében fél évre felmondási tilalmat rendelnek el. 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!