Blama: Tony Blairrel keverték össze Boris Johnsont a perugiai reptéren

külföld
2020 szeptember 22., 07:45

Bebizonyosodni látszik, hogy Boris Johnson valóban nem nyaralt titokban az elmúlt két hétben Olaszországban, szemben azzal, amit az olasz La Reppublica napilap állított róla a Perugia mellett található umbriai reptértől kapott információk alapján. Kedden ugyanis a reptér vezetése közölte a Daily Telegraph és a Sunday Telegraph olaszországi tudósítója kérdésére, hogy

az ügyben kiadott korábbi sajtótájékoztatójukban összekeverték Boris Johnson miniszterelnököt Tony Blair volt brit kormányfővel, aki tényleg megfordult a reptéren az elmúlt két hétben.

link Forrás

A La Reppublica cikkében a reptér egyik alkalmazottja azt állította, hogy Boris Johnson szeptember 11-én pénteken, vagy pedig egy nappal korábban járt ott. A lap egy másik forrása biztosabb volt a dátumban, és azt mondta, hogy Johnson 11-én, pénteken délután kettőkor érkezett, és hétfő reggel repült vissza.

A Downing Street határozottan tagadta az olasz lap információját, szóvivőjük szerint Johnson hónapok óta nem járt Olaszországban. Sajtókérdésekre hétfőn Nagy-Britannia közlekedési minisztere is határozottan állította, hogy nincs tudomása ilyen útról, és szerinte tévedésről lehet szó.

A reptér az FC Barcelona focistájáról, Luiz Suárezről is állította, hogy ugyanebben az időszakban megfordult náluk.