Blama: Tony Blairrel keverték össze Boris Johnsont a perugiai reptéren

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Bebizonyosodni látszik, hogy Boris Johnson valóban nem nyaralt titokban az elmúlt két hétben Olaszországban, szemben azzal, amit az olasz La Reppublica napilap állított róla a Perugia mellett található umbriai reptértől kapott információk alapján. Kedden ugyanis a reptér vezetése közölte a Daily Telegraph és a Sunday Telegraph olaszországi tudósítója kérdésére, hogy

az ügyben kiadott korábbi sajtótájékoztatójukban összekeverték Boris Johnson miniszterelnököt Tony Blair volt brit kormányfővel, aki tényleg megfordult a reptéren az elmúlt két hétben.

A La Reppublica cikkében a reptér egyik alkalmazottja azt állította, hogy Boris Johnson szeptember 11-én pénteken, vagy pedig egy nappal korábban járt ott. A lap egy másik forrása biztosabb volt a dátumban, és azt mondta, hogy Johnson 11-én, pénteken délután kettőkor érkezett, és hétfő reggel repült vissza. 

A Downing Street határozottan tagadta az olasz lap információját, szóvivőjük szerint Johnson hónapok óta nem járt Olaszországban. Sajtókérdésekre hétfőn Nagy-Britannia közlekedési minisztere is határozottan állította, hogy nincs tudomása ilyen útról, és szerinte tévedésről lehet szó.

A reptér az FC Barcelona focistájáról, Luiz Suárezről is állította, hogy ugyanebben az időszakban megfordult náluk.