Blama: Tony Blairrel keverték össze Boris Johnsont a perugiai reptéren

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Bebizonyosodni látszik, hogy Boris Johnson valóban nem nyaralt titokban az elmúlt két hétben Olaszországban, szemben azzal, amit az olasz La Reppublica napilap állított róla a Perugia mellett található umbriai reptértől kapott információk alapján. Kedden ugyanis a reptér vezetése közölte a Daily Telegraph és a Sunday Telegraph olaszországi tudósítója kérdésére, hogy

az ügyben kiadott korábbi sajtótájékoztatójukban összekeverték Boris Johnson miniszterelnököt Tony Blair volt brit kormányfővel, aki tényleg megfordult a reptéren az elmúlt két hétben.

A La Reppublica cikkében a reptér egyik alkalmazottja azt állította, hogy Boris Johnson szeptember 11-én pénteken, vagy pedig egy nappal korábban járt ott. A lap egy másik forrása biztosabb volt a dátumban, és azt mondta, hogy Johnson 11-én, pénteken délután kettőkor érkezett, és hétfő reggel repült vissza. 

A Downing Street határozottan tagadta az olasz lap információját, szóvivőjük szerint Johnson hónapok óta nem járt Olaszországban. Sajtókérdésekre hétfőn Nagy-Britannia közlekedési minisztere is határozottan állította, hogy nincs tudomása ilyen útról, és szerinte tévedésről lehet szó.

A reptér az FC Barcelona focistájáról, Luiz Suárezről is állította, hogy ugyanebben az időszakban megfordult náluk.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó