Koronavírus-számok Magyarországon 05.05.
Elhunytak + 128 Σ 28 173
Kórházban - 365 Σ 4 374
Fertőzöttek + 1 130 Σ 785 967
Tesztek + 16 516 Σ 5 454 661
Egyszer oltottak + 24 202 Σ 4 123 697

Tévedett a labor, mégsem koronavírusos az óbudai Pitypang óvodába járó gyerek

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Vasárnap írtunk róla az óbudai önkormányzat tájékoztatása alapján, hogy a kerületi Pitypang óvodában pozitív lett az egyik gyerek koronavírus-tesztje. Az óvodásnál, aki kedden volt járt utoljára az intézményben, csütörtökön végeztek PCR-tesztet, annak eredményéről szombaton értesítették az óvodavezetőt. Az önkormányzat azonnal fertőtlenítést rendelt el az érintett csoportszobákban és öltözőkben.

Kedden kiderült: a laboratórium, ahol a PCR-tesztet elvégezték, „több eredményt is tévesen küldött ki” az elmúlt időszakban, így az érintett gyerek teszteredményét is hibásan mondták pozitívnak, „a mintavételkor a gyermek nem volt fertőzött” - közölték az érintett szülőkkel.

A hatóságokat a labor feladata értesíteni ilyenkor, ez a tegnapi nappal megtörtént. A kellemetlenségekért elnézést kértek, és felajánlottak egy tesztcsomagot kompenzációként - írja az óbudai önkormányzat tájékoztató blogja.

A gyerekkel közvetlenül érintkező kontaktszemélyek: szülők, óvodai dolgozók kivétele a járványügyi intézkedés hatály alól folyamatban van, az óvodai nevelés az intézmény minden csoportjában zavartalanul működhet tovább - közölte Kiss László kerületi polgármester.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó