Koronavírus-számok Magyarországon 01.27.
Elhunytak + 85 Σ 12 198
Kórházban - 6 Σ 3 809
Fertőzöttek + 1 004 Σ 361 881
Oltottak + 3 028 Σ 152 704

Tévedett a labor, mégsem koronavírusos az óbudai Pitypang óvodába járó gyerek

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Vasárnap írtunk róla az óbudai önkormányzat tájékoztatása alapján, hogy a kerületi Pitypang óvodában pozitív lett az egyik gyerek koronavírus-tesztje. Az óvodásnál, aki kedden volt járt utoljára az intézményben, csütörtökön végeztek PCR-tesztet, annak eredményéről szombaton értesítették az óvodavezetőt. Az önkormányzat azonnal fertőtlenítést rendelt el az érintett csoportszobákban és öltözőkben.

Kedden kiderült: a laboratórium, ahol a PCR-tesztet elvégezték, „több eredményt is tévesen küldött ki” az elmúlt időszakban, így az érintett gyerek teszteredményét is hibásan mondták pozitívnak, „a mintavételkor a gyermek nem volt fertőzött” - közölték az érintett szülőkkel.

A hatóságokat a labor feladata értesíteni ilyenkor, ez a tegnapi nappal megtörtént. A kellemetlenségekért elnézést kértek, és felajánlottak egy tesztcsomagot kompenzációként - írja az óbudai önkormányzat tájékoztató blogja.

A gyerekkel közvetlenül érintkező kontaktszemélyek: szülők, óvodai dolgozók kivétele a járványügyi intézkedés hatály alól folyamatban van, az óvodai nevelés az intézmény minden csoportjában zavartalanul működhet tovább - közölte Kiss László kerületi polgármester.