A német tévések nem mernek eljönni a budapesti Szuperkupa-meccsre

2020 szeptember 23., 09:22
comments 58

Tervezték, de a magyarországi járványhelyzet miatt végül mégsem küldenek újságírókat a budapesti Szuperkupa-döntőre a meccset élőben közvetítő német tévécsatornák - írja a Kicker. Pedig az Európa Liga-győztes Sevilla ellenfele a BL-győztes Bayern München lesz.

A Sky és a DAZN a munkatársai biztonságával és egészségévél indokolta, hogy nem utaznak Magyarországra, és a német stúdióból kommentálják a meccset.

Németország a nagyon magas fertőzöttek száma miatt a vörös kategóriába sorolta Budapestet a múlt héten. A bajor miniszterelnök ki is bukott amiatt, hogy több ezer német szurkoló utazhat a meccsre, és karantén javasolt a visszatérőknek. Hansi Flick, a Bayern edzője egyáltalán nem érti, hogy rendezhetnek meccset nézők előtt Budapesten.

A Bayern felajánlotta a szurkolóiknak, hogy ingyen elvégezteti azt a tesztet, aminek a birtokában Budapestre jöhetnek a drukkerek, és szintén ingyen letesztelik majd azokat is, akik visszatérnek Budapestről, nehogy fertőzötten térjenek haza.

Eredetileg 4500 bajor szurkolót vártak a meccsre, most úgy néz ki, hogy ennek a harmada jön legfeljebb.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.