Egy szemtanú szerint ebédelni ment helikopterrel Szijjártó Péter

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hadházy Ákos független parlamenti képviselőnek tűnt fel néhány hete, hogy Szijjártó Péter a nyáron rendőrségi helikopterrel utazott egy tolnai programjára, ahol pályázati támogatást adott át egy cégnek. Akkor a külügyminisztérium így indokolta a képviselőnek a helikopter használatát: „csak abban az esetben utazik helikopterrel, ha az közfeladatok ellátásához elengedhetetlen".

Hadházynál most jelentkezett egy szemtanú, aki azt állítja, hogy a miniszter aznap egy szekszárdi étteremnél szállt le, ahol előbb megebédelt, és csak utána ment tovább a hivatalos programjára. Az étterem melletti helikopterről fotókat is közölt, a képek Hadházy Ákos Facebook oldalán láthatók.

Egy dunakeszi lakos pedig arról számolt be Hadházynak, hogy Szijjártó Pétert az utóbbi időben négyszer is látta helikopterrel leszállni a város repülőterén. Szijjártó Dunakeszin lakik, és a szemtanú feltételezése szerint a miniszter időnként helikopterrel jár haza a munkából.

Szijjártó Péter a magasbanFotó: Borsos Mátyás / Külgazdasági és Külügyminisztérium

Hadházy eddig hiába faggatta a külügyminisztériumot, hogy mikor és miért vesz igénybe rendőrségi helikoptert a külügyminiszter, választ nem kapott. A képviselő most megpróbálja kiperelni az adatokat. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó