Mentőcsomagot dob a főváros a turisztikai vállalkozásoknak, a vendéglátósoknak és a taxisoknak

Több 444 videó?
Szeretném

70 százalékkal csökkentené a főváros vezetése a turisztikai vállalkozások ingatlanbérleti díját, írja a Népszava. A jövő heti közgyűlésre készített előterjesztés 90 százalékkal csökkentené a teraszok után fizetendő díjat szeptember és március közt, a taxisok pedig 70 százalékos engedményt kaphatnak a jövő évi drosztdíjból. 

A Budapesti Közlekedési Központ a javaslat szerint 17 milliárdos kompenzációt kapna, mivel optimista becslés szeint is 22 milliárdot bukhatott a járvány miatt. 

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes arról is beszélt, hogy szeptemberben a fővárosi fenntartású idősotthonok 2000 dolgozójából 900-at, míg a bent lakók közül 1600 embert teszteltek. Ebből 21 lett pozitív. 

Egy Ráday utcai vendéglő májusbanFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A főváros újabb 20 ezer PCR-teszt beszerzését is tervezi, miután az előző csomagból alig 5000 maradt, pedig a tervek szerint kéthetente szűrnének a hajléktalanellátóknál és az idősotthonokban.

Szeretnék, ha a kormány engedélyezné, hogy a közgyűlés karanténban levő tagjai - most éppen ketten érintettek, a X. és a XXIII. kerületi polgármester - is részt vehessenek az ülésen virtuálisan, ne csak a jelen levők szavazatait fogadják el.