Mégsem korlátozzák Svájcban az európai uniós állampolgárok letelepedését

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Svájcban vasárnap tartottak népszavazást, aminek az egyik kérdése arról szólt, korlátozzák-e az országban az európai uniós állampolgárok letelepedését és munkavállalását. A nacionalista-populista Svájci Néppárt által napirendre tűzött kérdés lényege az volt, hogy meghatározzák-e a Svájcban letelepedő és munkát vállaló EU-állampolgárok maximális létszámát. Jelenleg nagyjából 1,4 millió uniós állampolgár él a 8,6 millió lakosú Svájcban.

Végül a választók 61,7 százaléka elutasította a javaslatot. A populisták javaslata szerint a munkavállalásnál, valamint a társadalombiztosítási és jóléti juttatások odaítélésekor a betelepülőkkel szemben előnyben kellett volna részesíteni azokat, akik Svájcban születtek.

Az Európai Tanács elnöke,  Charles Michel már üdvözölte is az eredményt :

Emellett a svájciak szavaztak arról is, hogy vegyenek-e újabb vadászgépeket, amit a választók 50,2 százaléka végül támogatott. (Tages Anzeiger/BBC)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!