21 millió forintot költött fodrászra Donald Trump

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hétfőn jelentette meg a New York Times az amerikai elnök eddig eltitkolt adóbevallásait, amelyekből kiderült, hogy lényegében alig fizetett adót Donald Trump az utóbbi tíz évben. 

Az adóelkerülést főleg veszteségekre hivatkozva oldotta meg, de érdekes azt is megnézni, hogy milyen költségeket írt le. 

Trump jellegzetes frizurája nincs ingyen.Fotó: JIM WATSON/AFP

A Guardian szemezgetett a legérdekesebb tételek között, amelyekből kiderül, hogy a tévés szereplések előtti fodrászokra 70 ezer dollárt (21 millió forintot), míg elsőszülött leányának, az elnöki tanácsadóként is ismert Ivanka Trumpnak a fodrászaira 95 ezer dollárt (30 millió forintot) költött. 

A veszteségei között kiemelkedik, hogy golfpályái az elmúlt 20 évben 315 millió dollár mínuszt hoztak össze, és 421 millió dollár pár éven belül lejáró tartozás miatt főhet még az elnök feje. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó