„Inkább kinéztem az ablakon, hogy elkerüljem a tekintetét” - megkezdődött Orosz Bernadett rágalmazási ügyének tárgyalása

nők elleni erőszak
2020 szeptember 29., 08:16

Miután augusztusban az utolsó pillanatban elnapolták, hétfőn tényleg megkezdődött Orosz Bernadett rágalmazási ügyének tárgyalása Miskolcon. Oroszt az után perelte be volt barátja, hogy a nő megírta róla a Facebookon: brutálisan bántalmazta őt.

Orosz a tárgyalás előtt a minap.hu-nak azt mondta: „A jó hírnévhez fűződő jog egy tisztességes, becsületes embert feltételez. Az elkövető, ezesetben a felperes férfi elveszítette ezt a saját cselekménye, a jogtalan támadás által. Egy olyan dologért perelt be, ami neki már nincs. Állok elébe.”

photo_camera Orosz Bernadett

Orosz tavaly novemberben lett ismert, amikor saját, brutálisan összevert arcát megmutatva arról írt a Facebookon, hogy egykori barátja szinte halálosan bántalmazta őt. Orosz a legelső nap, amikor kétségbeesésében megírta, mi történt vele, teljes nevén nevezte meg a férfit, aki erre hivatkozva beperelte őt a személyiségi jogai megsértése miatt. A posztot két nappal később átírta, és a vezetéknevét K.-ra módosította.

A Telex azt írja, Orosz ügyvédjével együtt arra kérte a bírót, hogy a büntetőügy lezárásáig függesszék fel a személyiségi jogi pert, de a bíróság ennek nem adott helyt. Orosz a bántalmazás óta most először találkozott volt barátjával, de azt mondta, nem akart a férfira nézni. „Inkább kinéztem az ablakon, hogy elkerüljem a tekintetét.”

A bíróság a hétfői tárgyalásra egyiküket sem idézte, ezért nem is hallgatták meg őket. A következő ülést november 9-én tartják, azon a napon, amikor egy éve a bántalmazás történt. A tárgyalás a járványra hivatkozva nem volt nyilvános.

A Mérce beszámolója szerint közben odakint demonstrációt tartott a Nőkért Egyesület, az áldozatok védelmét követelve:

photo_camera Fotó: Nőkért Egyesület/Facebook