Nem Szijjártó, Tiborcz vagy Polt fog a vádlottak padján állni, hanem én, mert ki mertem állni a magyarok érdekeiért

A Markó utcában a Legfőbb Ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatót Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, miután kiderült, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt ellene és Szarvas Koppány Bendegúz, a párt VIII. kerületi képviselője ellen. A vádemelésről szóló közlemény szerint

„a 2018 decemberi Kossuth téri tömegdemonstrációkon részt vevő vádlottak a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfalba különböző tárgyakat – köztük üveget és pirotechnikai eszközt – dobtak, illetve tüntetőtársaikat és a rendőröket lökdösték azért, hogy a sorfalat áttörjék”.

Fekete-Győr a sajtótájékoztatón azt mondta, azért kerül a vádlottak padjára, mert ki merészelt állni a magyarok érdekeiért. Ez a vádemelés szerinte minden EU-s tagállamban abszurdnak számítana, talán csak Fehéroroszországban és Oroszországban nem - jelentette ki a pártelnök. Szerinte a cselekedet, amiért most elővették, annyi volt, hogy egy játékboltban is kapható lila füstöt szóró eszközt két rendőrsorfal közé ejtett a rabszolgatörvény elleni tüntetésen,

„miután a rendőrök figyelmeztetés nélkül fújtak könnygázt több ezer fiatal és idős arcába”.

Fekete-Győr azt mondta, soha életében nem bántott senkit, soha nem állt szándékában rendőröknek ártani, és az ügye nyomozati szakaszában megismert tanúvallomások szerint nem is ártott nekik. Mindemellett vállalja a felelősséget a tetteiért.

„Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miért van az, hogy 21 hónappal később az Orbán-rezsim ezért bíróság elé hurcol engem és más embereket. Az én válaszom az, hogy 2018-ban a Momentum egy 2-3 százalékos politikai párt volt, kettő évvel később a Momentum Mozgalom Magyarország egyik legerősebb és legnépszerűbb politikai közössége. Ebben a politikai közösségben európai parlamenti képviselők, polgármesterek és több mint 150 önkormányzati képviselő dolgozik azért, hogy Magyarország egy szabad, demokratikus és európai ország legyen. Én értem, hogy az Orbán-rezsim fél az új politikai generációtól és ezért akarja Fekete-Győr Andrást is bilincsben látni.”

Fekete-Győr szerint azért kerül a vádlottak padjára, mert ki mert állni a magyarok érdekeiért. Nem Szijjártó Péter fog a vádlottak padján állni, aki a nyaralását egy luxusjachton töltötte az Adrián, nem Tiborcz István, aki az adófizetőktől lopott, és nem Polt Péter áll a vádlottak padján, aki bűnözőket véd és tartja a markát - tette hozzá.

A Momentum elnöke azonban még hisz a jogállamban, és hiszi azt, hogy ennek a jogállamnak a bíróságok az utolsó bástyái, épp ezért bízik benne, hogy az eljárásban fel fogják menteni.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó