UFO-észlelési protokollt vezettek be a japán légierőnél

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szeptembertől világossá tették a japán légierőnél, hogy mit kell tenniük a pilótáknak, ha ismeretlen repülő tárgyat, azaz angol rövidítés szerint UFO-t látnak. Lehetőség szerint fotót vagy videót kell készíteniük róla, és jelentést is kell írniuk, amit a hadsereg iktatni és vizsgálni fog. 

A lakossági bejelentéseket is komolyan veszik ezután, azokat is kivizsgálják.

Minderről a Taro Kono védelmi miniszter beszélt utolsó sajtótájékoztatóján (a minisztert a kormány átszervezésekor leváltotta az új kormányfő). Kono ugyanakkor világossá tette, hogy személy szerint nem hisz az UFO-k létezésében. 

UFOFotó: AFP

Japánban különösen sok UFO-észlelésről szoktak beszámolni az emberek, ám a döntés sajtóértesülések szerint nem belső késztetésre, hanem amerikai nyomásra született. Állítólag Kono és az amerikai védelmi miniszter augusztusi guami találkozóján jött szóba az UFO-kérdés, amikor Mark Esper előhozta azt a három videófelvételt, amit a Pentagon közölt a pilótáik által rögzített fura repülő tárgyakról.  (DW)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó