New York Times: A koronavírusos Trump enyhe tüneteket mutat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A New York Times azt írja, hogy két, Donald Trump egészségügyi állapotára rálátó forrás szerint az amerikai elnök enyhe tüneteket mutat, miután kiderült, hogy koronavírus-fertőzött, ahogy a felesége is.

Donald Trump 2019. november 6-án a louisianai Monroe-ban.Fotó: Mandel Ngan/AFP

Az egyik forrás szerint az amerikai elnök megfázáshoz hasonlító tüneteket produkál. Trump egy adománygyűjtő eseményen vett részt csütörtökön a New Jersey-i Bedminsterben lévő golfklubjában, ahol egy résztvevő szerint Trump kb. 100 emberrel került kapcsolatba, és letargikusnak tűnt. A másik forrás szerint Trump egy ponton elaludt szerda este az Air Force One-on Minnesotából hazafelé. Vlagyimir Putyin elnök jobbulást kívánt a párnak.

Trump hónapokig nem volt hajlandó maszkot viselni a nyilvános szereplésein, bagatellizálta a vírus jelentőségét, és tömegrendezvényeket is tartott. Többször mondta, hogy kontroll alatt tartják a fertőzést, ami hamarosan el fog tűnni. Azzal, hogy mi történhet a választáson, ha a koronavírus elviszi Trumpot vagy Bident, külön cikkben foglalkoztunk. (New York Times)