Zaklatásért elítélték Borsodi Lászlót, aki Levelek fideszes polgármestereként szexuális felvételekkel állt bosszút

bűnügy
2020 október 02., 14:04

A 24.hu azt írja, jogerősen 1 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélték Borsodi Lászlót, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Levelek volt fideszes polgármesterét. A férfi a Nyíregyházi Járásbíróságon beismert mindent, a büntetése végrehajtását 3 évre felfüggesztették.

Borsodi László július 29-én indoklás nélkül mondott le a tisztségéről, a 24.hu egy hónapja írt arról, hogy Borsodit 2017-ben zaklatás vádjával jelentették fel, majd a rendőrség lefoglalta több digitális eszközét.

Az ügyészség 2018 októberében vádat is emelt ellene két nő sérelmére elkövetett, becsület csorbítására alkalmas hamis képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette és információs rendszer megsértése vétsége miatt. A képfelvétel szexuális tartalmú volt.

A 24.hu azt írja, a bírósági ítélet szerint Borsodi és a két sértett egy ideig kapcsolatban álltak egymással. A kapcsolatok megszakadása után a férfi álprofilokat hozott létre közösségi oldalakon és képmegosztókon, amikre a sértettek tudta és beleegyezése nélkül, több esetben a nevüket és elérhetőségüket is megjelölve feltöltötte a róluk készült fotókat és erotikus videókat. Ezek után a sértettek több telefonhívást is kaptak ízléstelen ajánlatokkal. A lap szerint Borsodi így akarhatott bosszút állni a megszakadt kapcsolatért, az egyik önkormányzati dolgozó szerint „a polgármester úr nem tudta feldolgozni a szakítást”.

A lap azt írja, Borsodi az álprofilokon keresztül lejárató üzeneteket is küldött, illetve az egyik sértett asszonyt ábrázoló, hamisított, előzetesen megszerkesztett erotikus fotót kinyomtatta, azt sokszorosította, majd Nyíregyházán és a környező települések közterein több száz példányban szétszórta.

Borsodi László
photo_camera Borsodi László Fotó: Facebook

Borsodi polgármester volt, amikor elkövethette a bűncselekményt, és már volt vádemelés, amikor 2019 októberében közel 50 százalékos többséggel újraválasztották. (24)