Megölt egy állatgondozót egy cirkuszi medve Moszkvában

Megtámadott és megölt egy fiatal állatgondozót egy cirkuszi medve Moszkvában.

A híres Moszkvai Állami Nagycirkusz közlése szerint az alkalmazottnak semmi keresnivalója nem volt a kifejlett, 7 éves medve ketrecében, aminek az ajtaját ráadásul bezárta maga után.

A 29 éves férfit kórházba szállították, ahol belehalt a sérüléseibe. A szerencsétlenül járt állatgondozó az év eleje óta dolgozott a Moszkva déli részén működő cirkusznál.

A Moszkvai Állami Nagycirkusz egyik barnamedvéje 2011-ben.Illusztráció: Szergej Pjatakov/Szputnyik via AFP

A cirkusz közleménye szerint az áldozat megsértett minden létező biztonsági előírást. Az ügyészség vizsgálja a cirkusznál érvényben lévő biztonsági rendszabályokat. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.