Gombákat, atkákat és baktériumokat találtak a titkozatos ázsiai magokon a brazil hatóságok

külföld
2020 október 07., 04:28

A brazil mezőgazdasági minisztérium kedden közölte, hogy gombákat, atkákat és baktériumokat találtak valószínűleg Ázsiából postai úton keresztül érkezett titokzatos, magvakat tartalmazó csomagokban. A minisztérium figyelmeztetett arra, hogy ezek veszélyesek lehetnek.

A hatóságok szerint 258 ilyen tartalmú csomag érkezett megrendelés nélkül az elmúlt hetekben az ország 27 állama közül 25-be. José Guilherme Leal, a mezőgazdasági minisztérium védelemért felelős államtitkára elmondta, hogy olyan ellenőrizetlen anyagról van szó, amelyről nem tudni, hogy hogyan keletkezett, kezelték-e vegyszerrel, mérgező-e, ezért arra kérik a lakosságot, hogy ne nyúljanak hozzá, és azonnal adják át a hatóságoknak.

A mezőgazdasági államtitkár elmondta, hogy az ismeretlen eredetű magvak elsősorban Kínából, Hongkongból és Malajziából érkezhettek Brazíliába.

link Forrás

Hasonló jelenség játszódott le az Egyesült Államokban, Kanadában és egyéb országokban, ahol szintén Ázsiából származó magvakat kaptak kézhez emberek postai úton keresztül. Leal szerint jelenleg nincs ok aggodalomra, óvatosságra viszont annál inkább. Ugyanakkor kizárta, hogy a küldeményeknek közük lenne a világ egyik legnagyobb élelmiszer-előállítójának számító Brazília mezőgazdasága elleni támadáshoz. (MTI/EFE)