Megtartják a hétvégi maratont Budapesten

sport
2020 október 07., 17:56

A hétvégén a járvány ellenére megtartják a budapesti maratont, szombaton indul a rajt nyolc kisebb távval, és vasárnap folyatódik a nagyobb futamokkal – írja az ATV.

A nevezéshez ebben az évben kell egy Covid-nyilatkozat, amit a verseny oldalán lehet letölteni. A futók így igazolják, hogy az elmúlt napokban nem volt lázuk, nem köhögtek, nem étvágytalanok, nincs légszomjuk, hasmenésük, szaglás-, és ízérzés-vesztésük, és hogy vállalják, a rajthoz és a váltózónákba maszkot viselve állnak be.

A versenyigazgató azt mondta az ATV-nek, hogy idén sokkal kevesebben lesznek, kb. 10 ezren, és külföldiek nem jönnek, illetve nem hirdették meg az iskolások futamát sem. Kocsis Árpád azt mondta: „Hőmérsékletet mérünk természetesen rajtszám átvétel előtt, mikor valaki belép a versenyközpontba, kérjük a távolságtartást, rengeteg fertőtlenítés van, kérjük, hogy csak az használjon öltözőt, akinek nagyon muszáj, aki messziről jött. A rajt előtt és a cél után kötelező a maszkviselés, és egyértelműen kérjük, hogy a rokonok is viseljék a maszkot.” (ATV)