Hiába az ősz, egyre többen bicikliznek Budapesten

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A szokásossal ellentétben idén nem csökkenést, hanem növekedést hozott az ősz a budapesti biciklis forgalomban. 

A Kerékpárosklub által közzétett grafikon a kerékpárszámlálók adatai alapján mutatja a forgalom alakulását a Múzeum körúton, az Árpád hídon, a Bem téren, a Hungária körúton és a Weiss Manfréd úton. 

Szeptemberben a nyilvánosan elérhető fővárosi bicikliszámlálók látványos, átlagosan 35 százalékos növekedést mértek az egy évvel korábbihoz képest. A legnagyobb nyertes a Csepelre vezető Weiss Manfréd úti kerékpárút, ahol 59 százalékkal bicikliztek többet a tavaly szeptemberihez képest, írják. 

A szervezet reprezentatív kutatása szerint 51-ről 57 százalékpontra nőtt a valamilyen rendszerességgel bicikliző budapestiek száma 2018-hoz képest, amihez szerintük a járvány mellett az új kerékpársávok is hozzájárulhattak. A felmérés szerint ugyanannyi kormánypárti és ellenzéki szavazó biciklizik, a kormánypártiak viszont gyakrabban teszik.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót