Luxemburgban is akadnak illegális hulladéklerakók, az egyikből most olaj szivárgott

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nagy mennyiségű olaj szivárgott ki a luxemburgi Troisvierges melletti ipari telepen egy illegális hulladéklerakóból, közölte vasárnapra virradóra a helyi rendőrség. Az ipartelepen 18, egyenként ezer liter ásványi olajjal teli tartályt helyeztek el. Ezeket nem zárták le rendesen, ezért nagy mennyiségű olaj folyt ki az utcára és a környező rétekre.

A rendőrség szerint a csatornarendszerbe nem szivárgott olaj. A polgári védelem szakemberei megkezdték a környezetszennyezés felszámolását. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!