Enni és filmet nézni lehetett a szingapúri légitársaság álló repülőjén, pillanatok alatt elfogytak a jegyek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Gyakorlatilag megrohamozták az érdeklődök Szingapúrban a Singapore Airlines új szolgáltatását, ami abból áll, hogy egy álló repülőgépen lehet elfogyasztani egy vacsorát. A programot azoknak kínálják, akiknek annyira hiányzik a repülés élménye, hogy egyes elemeit szívesen vennék igénybe úgy is, hogy a gép a járvány miatt nem megy sehova. 

A Guardian beszámolója szerint a jegy ára 642 szingapúri dollár, azaz több mint 140 ezer forint, és akkora volt az érdeklődés a szolgáltatás iránt, hogy a légitársaság kénytelen volt várólistát is bevetni, miután pillanatok alatt elkapkodták a két hétvégére meghirdetett időpontokat. A jegy árában egy A380-as repülőn való üldögélés, egy étkezés és egy film megnézése is benne van. 

Fotó: ROSLAN RAHMAN/AFP

A légitársaság azt közölte a Bloomberggel, hogy a popup éttermükbe fél óra alatt eladták az összes jegyet. Az emeletes superjumbo A380-as superjumbo gépeken a vírus okozta távolságtartási szabályok miatt a 471 ülőhely mintegy felére értékesítenek csak jegyeket. 

A cég azokra is gondolt, akik lecsúsztak a jegyekről vagy nem szívesen szállnak fel egy repülőre, de valamiért nagyon hiányzik nekik a légitársaság első osztályán felszolgált ételélmény: nagyjából 200 ezer forintnak megfelelő szingapúri dollárért házhoz is szállítják a vacsorát, csomó repülős kiegészítővel együtt. 

A sehova se repülő járatok népszerű ötletnek bizonyultak Ázsia szerte, több ország repterein is kínálnak programokat a parkoltatott repülőkön, de azért arra nem lehet számítani, hogy a szektor ebből hozná vissza a több tízmilliárd dolláros bevételkiesését, amit a járvány okozott. Az viszont biztos, hogy a környezetnek és a klímának sokkal kevésbé árt ez. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!