Felbőszítette a kínaiakat a BTS fiúbanda

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egyetlen mondattal sikerült kivívnia a kínai kommentelők haragját a koreai BTS zenekar tagjának, amikor egy díjátadón azt mondta:

örökké emlékezni fognak az amerikaiak és a dél-koreaiak közösen átélt szenvedéseire, számtalan férfi és nő áldozatvállalására.Az RM néven ismert frontember az 1950-53-as koreai háborúról beszélt, amelyben a déliek és az amerikaiak egy oldalon harcoltak a Kína által támogatott északiakkal szemben. A központi felügyelet alatt álló Global Times szerint ez a „teljesen egyoldalú hozzáállás” szembemegy a valós történelmi eseményekkel, és sérti a kínai internetezők érzéseit. 

A BTS együttesFotó: Noam Galai/AFP

Azon túl, hogy dühös kommentek árasztották el a kínai közösségi médiát, az ügynek akár anyagi következményei is lehetnek a zenekarra nézve. A BBC ugyanis azt írja, számos kínai weboldalról eltűntek a Samsung, a Fila és a Hyundai hirdetései, amelyekben a BTS tagjai szerepeltek. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót