Boros Bánk Levente megvette a Médiapiacot

media
2020 október 14., 17:54

Nem volt elég a médiapiac leuralása a Fidesznek, a Médiapiac nevű lapot is megvette: a Magyar Nemzet azt írja, új tulajdonosa van a Médiapiacnak, a 2 havonta megjelenő újságot Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója vásárolta meg.

Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója
photo_camera Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója, a legjobb Orbán Viktor-hasonmás Forrás: MTVA

A lap azt írja:

„Az ismert politológust egyértelműen a jobboldalhoz sorolja eddigi közéleti tevékenysége, mégis egy független, szakmai lapot szeretne a megújult Médiapiacból.”

Boros Bánk Levente ugyanis azt mondta a Magyar Nemzetnek: „Ez a lap lehetőség arra, hogy független, szakmai értelmezését adjuk Magyarország és a világ médiapiaca működésének, ez az ars poeticánk. Eddig ugyanis elsősorban a balliberális narratíva érvényesült ebben a kérdésben, akár a hazai kontextust, akár a magyar médiapiac nemzetközi megítélését nézzük. Így például ha Brüsszelben az utóbbi években terítékre került a magyar média témaköre, akkor csak a szakma balliberális szegmense volt jelen, a saját álláspontjával. Ez ráadásul tapasztalataink szerint sokszor a tények figyelmen kívül hagyásával és a szakmaiság megerőszakolásával történt.”