A hétvégétől a Tátra típusú villamosokon is lehet bringát szállítani

2020 október 16., péntek 13:22

Szombattól minden fővárosi Tátra típusú villamoson lehet kerékpárt szállítani szombattól, így a budai fonódó hálózat meghatározott vonalai mellett a pesti oldal több villamosvonalán is lehetőség nyílik erre - jelentette be végre a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Így ezentúl a városban közlekedő villamosszerelvények mintegy harmadára már kerékpárral együtt is fel lehet szállni.

17-es Tátra villamos a Margit körút és a Török utca sarkán Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A budai fonódó villamoshálózat meghatározott vonalai mellet szombattól Pesten az angyalföldi térségben közlekedő 12-14-es járaton, az 1-es villamoson, valamint a kőbányai 28-ason utazóknak is elérhetővé válik a bicikliszállítási szolgáltatás.

Kerékpár szállítására jelenleg mintegy 140 villamoskocsin van lehetőség Budapesten, szombattól azonban már mintegy 320-on lehet majd.A szolgáltatás igénybevételére a kerékpáros piktogrammal ellátott, nem alacsonypadlós szerelvényeken van lehetőség. A villamosokon kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, amelyeket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni.

Az utasnak érvényes jeggyel, bérlettel, valamint a biciklire érvényesített jeggyel vagy kerékpárbérlettel kell rendelkeznie.

Szeptember óta ugyanakkor - három hónapos tesztidőszakra - hétvégenként díjmentesen lehet kerékpárt szállítani minden arra alkalmas vonalon - hívta fel a figyelmet a BKK. (BKK/MTI)