A törvénytisztelő londoni polgárok búcsút mondhatnak a szexnek

külföld
2020 október 17., 07:05

Furcsa helyzetekhez vezet a háromlépcsős védekezési rendszer, amivel Angliában próbálják lassítani a koronavírus terjedését. Éjféltől Londonban és Essexben is a második fokozat van érvényben, vagyis a különböző háztartások tagjai nem találkozhatnak a négy fal közt, kültéren pedig legfeljebb hatan gyülekezhetnek.

Ez azt is jelenti, hogy a külön élő párok nem mehetnek át egymás lakására.A törvény csak abban az esetben engedi a háztartások keveredését beltérben, ha „support bubble”-t, egyfajta segítői közösséget alkotnak. Ebben egyfős háztartások vehetnek részt akár egy nagyobb háztartással párban, olyan szabályok szerint, mintha egy fedél alatt élnének. Ez lehetőséget jelenthet a párok egy részének, de nem mindenkinek.

A miniszterelnök szóvivője azt mondta, azért nem kivételeznek a külön élő párokkal, mert a céljuk, hogy megszakítsák a fertőzési láncokat, márpedig odabent jobban terjed a vírus. Ezért az is szabálytalannak számít, ha olyan területen találkoznak beltérben, ahol az egyes fokozat, a lazább korlátozás van érvényben. (Evening Standard)