Karácsony Gergely helyi népszavazási mozgalmat hirdetett az uniós pénzekről

Országszerte helyi népszavazások kiírására biztatja az önkormányzatokat Karácsony Gergely főpolgármester. Ezeken a települések lakói arra hatalmaznák fel a polgármesterüket, hogy kezdeményezzék a kormánynál:

a járvány miatt létrejött uniós segélyalap felét az önkormányzatok lakosságarányosan használhassák fel.„Ehhez sok százezer, sok millió választópolgár névjegyét fogjuk letenni a kormány asztalára” - mondta. A népszavazásokat egyszerre, mozgalomszerűen írnák ki minden csatlakozó településen. A tervek szerint a képviselőtestületek idén novemberben döntenének a szavazásokról, amiket jövő év elején tartanának. Karácsony azt mondta, mindenféle pártállású és méretű településre számítanak.


Számos önkormányzat már most csatlakozott, köztük Budapest, Salgótarján, Gyöngyös, Miskolc, Baja, Hódmezővásárhely, Hernádszentandrás, Nyírbátor vagy Jánoshida.

A csatlakozó városokFotó: Karácsony Gergely/Facebook

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.