Közel 118 milliárdból gazdálkodhat jövőre az MTVA

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

117,7 milliárd forintos költségvetéssel számolhat jövőre a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap az Országgyűlésnek benyújtott javaslat szerint, amiről a Telex írt. 

Az összeg évről évre nő: idénre 80,85 milliárd forintos költségvetést terveztek, ami végül 97,65 milliárdra nőtt. A tavalyi évre 92,68 milliárdot szavazott meg a parlament, az azelőttire pedig 80,87 milliárdot. 

Az MTVA-hoz tartozik az állami tévé- és rádiócsatornákat működtető Duna Médiaszolgáltató Zrt., amelynek honlapja szerint „célja minőségi közszolgálati média-, és hírügynökségi szolgáltatás nyújtása határon belül és határon túl, valamint segíteni a véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadságának érvényesülését”.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó