Kirúgták a gyöngyösi kórház koronavírus-tagadó orvosát

Egészségügy
2020 október 20., 04:42

Elbocsátották a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból Pócs Alfrédot, a vírusszkeptikus nézeteiről elhíresült orvost, akitől koronavírus-tagadó állításai miatt szeptemberben a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott - írja a 24.hu.

A hírt maga Pócs erősítette meg a portálnak. Az ortopéd szakorvos állítása szerint a kórház igazgatója október 6-án hívta be és küldte el 25 év után azzal az indokkal, hogy Covid-ellenes. Jelenleg egy hónapos felmondási idejét tölti, a salgótarjáni és az ózdi kórházban ugyanakkor továbbra is dolgozik. A Bugát Pál Kórház vezetése egyelőre nem szólalt meg az ügyben.

Pócs Alfréd a MOK Heves megyei szervezetének választott elnöke, de e tisztsége mellett tavaly Eger polgármesteri székéért is indult egy helyi szervezet, az Egri Városvédők Egyesülete színeiben. A szavazatok 5 százalékát megszerezve kompenzációs listáról végül a közgyűlésbe került, jelenleg is önkormányzati képviselő a hevesi megyeszékhelyen.

Vírusszkeptikus nézeteit az Orvosok a Tisztánlátásért Egyesület egyik vezetőjeként hangoztatja, a Youtube-ra egy két héttel ezelőtt feltöltött videóban például a maszkviselés ellen érvel. Mi még a koronavírus-járvány előtt, idén januárban találkoztunk vele egy 5G-ellenes budapesti tüntetésen, ahol „számtalan elolvasott cikkre” hivatkozva olyan magabiztossággal beszélt a sejtekig, sőt a genomokig hatoló, „talán a manapság oly elterjedt memóriazavart, vagy az autizmust is megmagyarázó” elektromágneses sugárzásról, mintha a saját nagydoktoriját védené.