Újabb két terembe nem engedték be az SZFE-s diákokat

oktatás
2020 október 20., 17:27

A Színház-és Filmművészeti Egyetem újabb két termében (a Rákóczi úti épületben a mozgásteremhez és a Szentkirályi utcában a tévéstúdióhoz) nem adták oda a hallgatóknak a kulcsot, ami az egész filmes tanszéknek megnehezíti a tanulást – írja az ATV.

Hétfő reggel az SZFE egyik osztályát nem engedték be a Szentkirályi utcai épületben lévő tantermükbe, az üzemeltetés munkatársai Szarka Gábor kancellár és egykori ezredes pénteki, az előrehozott őszi szünetet hirdető határozatára hivatkozva nem adták ki a látványtervezők termének kulcsát. Bár az új vezetés őszi szünetet hirdetett, az egyetemen – aminek az oktatói és diákjai nem ismerik el az új vezetését – zajlik az oktatás.

Tanárok és diákok az SZFE épületén 2020. szeptember 6-án.
photo_camera Tanárok és diákok az SZFE épületén 2020. szeptember 6-án. Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Három ember feljelentést tett, mert a kancellár két hete nem tudott bemenni az épületbe. Az ATV-nek egy diák azt mondta, a rendőrség nem értesítette őket erről, a sajtóból hallottak róla, de egyébként is abszurd a személyi szabadság megsértésére hivatkozni, mert az azt jelenti, hogy valakit gátolnak a mozgásában, nem engedik ki valahonnan, bezárják valahova, és itt egyik eset sem állt fent. (ATV)