Hivatalos a Színház- és Filmművészeti Egyetem megduplázott költségvetése

KULTÚRA
2020 október 21., 06:56

Megjelent a Magyar Közlönyben a határozat, ami alapján a kormány az eddigi keret dupláját, 3 milliárd forintot biztosít a Színház- és Filmművészeti Egyetem működésére. Az állami támogatás megemelését még október 1-jén ígérte meg a kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás akkor azt mondta, az SZFE-t fenntartó, Vidnyánszky Attila vezette kuratórium kérésére adnak 1,5 milliárd forinttal többet az egyetemnek, aminek nagy részét képzésekre, bérrendezésekre, 150 millió forint pedig az ideiglenes campus bérlésére kapja az intézményfenntartó.

Az ígéretet hivatalossá tevő kormányhatározatban most az szerepel, hogy az egyetem a pénzt a színház- és filmművészeti képzés XXI. századi követelményeknek való megfeleléshez szükséges fejlesztésekre kapja. A 3 milliárd forintot az Innovációs és Technológiai Minisztérium büdzséjén belül a vagyonkezelő alapítvány által fenntartott intézmény feladatainak támogatására szolgáló keretből biztosítják.

A határozat alapján Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek „azonnal” támogatási szerződést kell kötnie az egyetemfenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvánnyal.

Eközben az egyetemen:

(via Mfor)